Activiteiten

Voor de meest actuele activiteiten kunt u terecht op de website Mooi Hoorn of VVV Hoorn.

Diverse ontwikkelingen in de haven

Onderhoud steigers

In 2015 is begonnen met een geleidelijke vervanging van de houten steigers door kunststofsteigers. Als eerste is de Kreilsteiger vernieuwd, daarna in de winter van 2017/2018 de Hoofdsteiger en in de winter van 2018/2019 de Thalessteiger en de Spieksteiger. Laatstgenoemde door onze eigen havenmeesters.

Voor de winter 2019/2020 staan de noordkant van de Houtrib-, Trintel-, Vlieter- en Laconsteiger op de nominatie om vernieuwd te worden.

Onderhoud toiletgebouw

Een aantal ruimtes in het bestaande toiletgebouw is de afgelopen winter door onze havenmeesters opgeknapt (nieuwe plafonds, stuc- en schilderwerk). Bovendien zijn de afwasplateaus aan de buitenzijde van het gebouw vernieuwd en voorzien van gratis warmwatervoorziening.

Nieuwe toiletruimte

In de mastenloods is in de maanden mei t/m juli 2019 een nieuwe toilet- en wasruimte gerealiseerd. Hierdoor kan meer service worden geboden aan de campergasten. Tevens is besloten om voor het douchen in alle toilet-en wasruimtes, dus ook in het bestaande toiletgebouw, de muntautomaten te verwijderen en voor het douchen geen vergoeding meer te vragen.

Viering 50-jarig bestaan

Op 23 mei 2019 bestond de Grashaven 50 jaar. Dat is gevierd op zaterdag 25 mei met een bijeenkomst voor ligplaatshouders en andere genodigden. Ook de Halve Maen toonde zich met een spectaculaire aanwezigheid.

Uitkomsten enquête passanten 2011
In 2011 is aan de passanten gevraagd onze jachthaven op een aantal punten te beoordelen. Het resultaat daarvan wordt aangetroffen in het overzicht hieronder. Het resultaat stemt ons niet ontevreden al zijn er uitkomsten die extra aandacht vragen.

– Overzicht uitkomsten enquête

Op de bladen 2 en 3 van het overzicht wordt op enkele plaatsen verwezen naar details. Deze zijn echter niet relevant voor het overzicht.

Maaiwerk fonteinkruid Markermeer (nieuws van de gemeente Hoorn)

Lees dit bericht door het aan te klikken.

Via de website www.waterplantmelder.nl kunt u meldingen doorgeven over de aanwezigheid van het fonteinkruid. Inmiddels is daarvoor ook de app waterplantmelder voor uw tablet of smartphone te downloaden.