Tewaterlating 2021

Hoorn, maart 2021

Geachte ligplaatshouder(s),

Hierbij informeren wij u over de tewaterlating van de schepen op de wal.

Verwachte tijdsduur werkzaamheden:

Maandag 12 april t/m vrijdag 16 april 2021

Het parkeerterrein is tijdens de hijswerkzaamheden van 07.30 uur tot 17.00 uur gesloten. U kunt dagelijks na 17.00 uur het parkeerterrein weer betreden om uw schip te controleren als deze in het water ligt. Houd minimaal 1.5 meter afstand.

Wij verzoeken u vriendelijk voor 11 april:

  • Uw schip voor tewaterlating gereed te hebben, (het is niet mogelijk uw schip na de geplande hijsweek op de wal te laten staan).
  • Het dekkleed van uw schip te verwijderen, voldoende landvasten en stootwillen aan dek te leggen en eventueel een nieuwe sticker, voorzien van uw naam en boxnummer (verkrijgbaar op ons havenkantoor), aan de preekstoel van uw schip te bevestigen.

Wij verzoeken u tevens het terrein rondom uw schip schoon op te leveren. Indien de jachthaven de verharding onder uw schip moet (laten) reinigen dan zijn wij genoodzaakt de kosten hiervoor op u te verhalen. Dit geldt ook indien u derden opdracht heeft gegeven om werkzaamheden aan uw schip uit te voeren.

Markeringsstickers hijsbanden om schade aan uw schip te voorkomen
Om schade aan uw onderwaterschip te voorkomen stelt de jachthaven markeringsstickers beschikbaar. U kunt deze op ons havenkantoor afhalen. Met de stickers kunt u de plaats aangeven waar de banden voor het hijswerk moeten komen.

Mast hijsen
De eerste twee weekenden na de tewaterlating van de schepen kunnen er op zaterdag en zondag masten worden gezet. Na deze twee weekenden wordt de mastenkraan op doordeweekse dagen (van dinsdag t/m vrijdag) bediend.

Parkeersleutels
Als u over een elektronische parkeersleutel voor de winterstalling beschikt en geen gebruik van de zomerstalling maakt, dient u deze na afloop van het winterseizoen weer op het havenkantoor in te leveren. U ontvangt dan een bedrag van € 44,20 (€ 50,- borg minus € 5,80 voor het gebruik van het parkeerterrein) terug.

Let op: niet ingeleverde (winter)sleutels worden begin september weer uit het systeem verwijderd. Nadien kan geen terugbetaling meer plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,
Havenmeesters