Skip to content
Menu

De haven

De Grashaven
In de Grashaven zijn ruim 700 ligplaatsen beschikbaar voor vaste ligplaatshouders en passanten. Doorgaans zijn alle vaste ligplaatsen verhuurd, maar aan het einde van het zomerseizoen komen er altijd wel een aantal ligplaatsen vrij.

Belangstellenden voor een ligplaats kunnen zich aanmelden door invulling en toezending van het aanvraagformulier op deze website. Men wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Deze plaatsing wordt definitief nadat een bedrag van € 12,50 op bankrekening NL58 INGB 0005437572 van de Stichting Jachthaven Hoorn is overgemaakt.

Nog geen vaarbewijs? Bij Vaarschool Albatros kunt u alles te weten komen over vaarbewijzen, vaarregels en watersport. De webcam van de vaarschool geeft elke 15 seconden wisselende beelden van het Markermeer en onze jachthaven.

havenkantoorDe sfeer in de haven
De Grashaven is geen verenigingshaven. Er worden daarom geen verenigingsactiviteiten georganiseerd en ook is er geen kantine of restaurant. Voor eten en drinken kan men terecht bij de havenwinkel alsmede in de binnenstad van Hoorn, waar vele horecagelegenheden gevestigd zijn op een loopafstand van slechts enkele honderden meters. Mede daardoor wellicht heerst er in de Grashaven een rustige, gemoedelijke sfeer en, voor wie daar voor open staat, een gevoel dat, door de ligging van de haven, doet denken aan het historisch verleden van onze stad. En natuurlijk draagt de dienstverlenende  instelling van onze havenmeesters bij aan een geslaagd verblijf in de Grashaven.

winterstalling1De winterstalling
Het parkeerterrein wordt gedurende de wintermaanden gebruikt als winterstalling. Hiervoor zijn ca 300 plaatsen beschikbaar. De winterstalling is in eerste instantie bestemd voor de vaste ligplaatshouders, maar soms, als er niet voldoende gegadigden zijn, kunnen ook andere belangstellenden met schepen met een gewicht van maximaal 10 ton en 11,5 meter scheepslengte voor de winterstalling in aanmerking komen.
Een verzoek hiertoe kan bij de havenmeesters worden ingediend.

Gebruikelijke werkwijze: uit het water medio oktober, in het water medio april.

K.v.K.-nummer: 41234124 • B.T.W.-nummer: NL003007558B01